Art and Documentary Photography - Loading 0029_Mary-Estes_Moldovan-Deportees_02-18-2016_4071.jpg
News
ÃŽn aÅŸteptarea celor care au rāƒmas
clary estes
Jul 20, 2017
Interviu cu Clary Estes, fotojurnalistāƒ, ex-voluntarāƒ a Corpului Pāƒcii în R. Moldova

Clary Estes s-a nāƒscut în statul american Kentucky. ÃŽn anul 2013, dupāƒ ce ÅŸi-a fāƒcut studiile de master la New Media Photojournalism la Colegiul de Artāƒ ÅŸi Design din Corcoran, Clary a plecat pentru doi ani în Japonia, unde a fāƒcut o serie de proiecte fotografice.

Ulterior, a petrecut o lunāƒ într-un sat din China, unde a realizat proiectul "žCei lāƒsaÅ£i", în care a fotografiat copii care sunt crescuÅ£i de bunicii lor, în timp ce pāƒrinÅ£ii au plecat la oraÅŸ, sāƒ lucreze ÅŸi sāƒ câştige niÅŸte bani. ÃŽn R. Moldova, Clary Estes a venit în iunie 2015, în calitate de voluntarāƒ în cadrul Corpului Pāƒcii. Aici, este gāƒzduitāƒ de o familie din Vāƒdeni, Soroca. ÃŽn aceastāƒ localitate a ÅŸi cunoscut mai multe victime ale regimului comunist.

Atunci i-a ÅŸi venit ideea iniÅ£ierii proiectului "žCei Care au Rāƒmas", prin care îşi propune sāƒ valorifice fotografii, interviuri video ÅŸi materiale de arhivāƒ, pentru a investiga ÅŸi a cunoaÅŸte experienÅ£ele trāƒite de persoanele deportate de pe teritoriul actual al R. Moldova, în perioada regimului comunist, dar ÅŸi pentru a reflecta asupra modului în care aceste experienÅ£e au influenÅ£at societatea actualāƒ.

Citiţi mai multe aici!!!

Clary Estes

Clary Estes is a documentary photographer and writer from Central Kentucky who works internationally.
Website via Visura

Clary Estes is integrated to:
Visura site builder, a tool to grow your photography business
Visura's network for visual storytellers and journalists
A photography & film archive by Visura
Photography grants, open calls, and contests
A newsfeed for visual storytellers