Art and Documentary Photography - Loading 0029_Mary-Estes_Moldovan-Deportees_02-18-2016_4071.jpg
News
În aşteptarea celor care au rămas
clary estes
Jul 20, 2017
Interviu cu Clary Estes, fotojurnalistă, ex-voluntară a Corpului Păcii în R. Moldova

Clary Estes s-a născut în statul american Kentucky. În anul 2013, după ce şi-a făcut studiile de master la New Media Photojournalism la Colegiul de Artă şi Design din Corcoran, Clary a plecat pentru doi ani în Japonia, unde a făcut o serie de proiecte fotografice.

Ulterior, a petrecut o lună într-un sat din China, unde a realizat proiectul „Cei lăsaţi”, în care a fotografiat copii care sunt crescuţi de bunicii lor, în timp ce părinţii au plecat la oraş, să lucreze şi să câştige nişte bani. În R. Moldova, Clary Estes a venit în iunie 2015, în calitate de voluntară în cadrul Corpului Păcii. Aici, este găzduită de o familie din Vădeni, Soroca. În această localitate a şi cunoscut mai multe victime ale regimului comunist.

Atunci i-a şi venit ideea iniţierii proiectului „Cei Care au Rămas”, prin care îşi propune să valorifice fotografii, interviuri video şi materiale de arhivă, pentru a investiga şi a cunoaşte experienţele trăite de persoanele deportate de pe teritoriul actual al R. Moldova, în perioada regimului comunist, dar şi pentru a reflecta asupra modului în care aceste experienţe au influenţat societatea actuală.

Citiţi mai multe aici!!!

Clary Estes

Clary Estes is a documentary photographer and writer from Central Kentucky who works internationally.
Website via Visura

Clary Estes is connected to:
Visura site builder - build the best photography websites
Visura's network for visual storytellers
A photography & film archive by Visura
Photography grants, open calls, and contests
A newsfeed for visual storytellers